Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 11/11/2021
Μανιταροπιτάκια

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

2 φύλλα κουρού

300 γρ. φρέσκα μανιτάρια ανάμεικτα (πόρτο μπέλο, βασιλομανίταρα, ασπρομανίταρα)

1 φέτα μπέικον ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι (κομμένα σε λεπτές φέτες)

4 φέτες Havarti ARLA (τριμμένο)

100 γρ. μανούρι

1 αυγό                                                                                                

½ φλ. ελαιόλαδο για τα φύλλα

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

αλάτι

πιπέρι

Για την επάλειψη

σουσάμι

μαυροσίσαμο 

κρόκο αυγού

λίγο νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς °C.

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα φρέσκα ανάμεικτα μανιτάρια. Ζεσταίνουμε τηγάνι και ροδίζουμε το μπέικον σε κομμάτια για 1-2′. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια με τα κρεμμύδια σε δυνατή φωτιά για 4- 5 ´μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση.

Μέσα στην κρύα γέμιση μανιταριών, προσθέτουμε το μανούρι, το τυρί, το αυγό και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε τη γέμιση. Ανοίγουμε τα φύλλα κουρού. Κόβουμε πιτάκια με κουπ πατ. Ανακατεύουμε σε μπολ τον κρόκο αυγού με λίγο νερό. Αλείφουμε τα πιτάκια. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροσίσαμο. Ψήνουμε για περίπου 20’-25′.

https://www.argiro.gr/recipe/manitaropitakia/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ