Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 12/11/2021
Μοσχαρίσια ταλιάτα

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΤΑΛΙΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ

Για το μοσχάρι

750 γρ. περίπου κόντρα σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια χωρίς κόκαλο

άνθος αλατιού

πιπέρι

¼ φλ. ελαιόλαδο

1 κλαδί φρέσκο δεντρολίβανο

2-3 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξίδι

σκόρδο

1 κρεμμύδι μικρό κομμένο σε χοντρές φέτες

 

Για το σερβίρισμα

baby πατάτες τσακιστές

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Το ιδανικό μέρος του μοσχαριού που πρέπει να ζητήσετε από τον κρεοπώλη σας είναι η μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα χωρίς κόκαλο, με πάχος περίπου στα 2,5 με 3 εκατοστά.

Για τη μοσχαρίσια ταλιάτα

Σε μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Αλείφουμε τη μοσχαρίσια μπριζόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σπασμένο σκόρδο και την αφήνουμε τυλιγμένη στο ψυγείο για λίγες ώρες.

Βγάζουμε στον πάγκο το κρέας 1 ώρα και 30 λεπτά πριν το ψήσουμε, ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορούμε να μαρινάρουμε και από το προηγούμενο βράδυ.

Ζεσταίνουμε τη γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει καλά ψήνουμε την ταλιάτα για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα την προτίμηση μας.

Όσο πιο λίγο ψήσουμε την ταλιάτα τόσο πιο ροζ θα είναι στο κέντρο και πιο μαλακή. Όσο πιο πολύ την ψήσουμε τόσο πιο πολύ σκληραίνει και σκουραίνει το κέντρο. Ιδανικό ψήσιμο, για να έχει ροζ χρώμα στο εσωτερικό, είναι 6-7 λεπτά κάθε πλευρά με μια φορά γύρισμα πλευράς.

Δεν αναποδογυρίζουμε συνεχώς το κρέας την ώρα που ψήνεται. Αφού ψήσουμε από τη μια πλευρά γυρνάμε 1 φορά και αφήνουμε να ψηθεί και από την άλλη.

Αφού ψηθεί σύμφωνα με την προτίμηση μας την σκεπάζουμε για 10 λεπτά ώστε να ανακτήσει τα υγρά του ψησίματος.

https://www.argiro.gr/recipe/mosxarisia-taliata-me-traganes-patates-fournou/

 

3η ΣΥΝΤΑΓΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ