Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 12/11/2021
Σαλάτα με τραγανό μπέικον γαλοπούλας

1η ΣΥΝΤΑΓΗ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΟ ΜΠΕΪΚΟΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

 

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. χοντροκομμένα ανάμεικτα μαρούλι-λόλα κόκκινη-λόλα πράσινη-ραντίτσιο

1 ματσάκι σπαράγγια

7 φέτες μπέικον γαλοπούλας IFANTIS

1 φλ. ρόδι καθαρισμένο

Για το ντρέσινγκ

⅓ φλ. ελαιόλαδο

½ φλ. χυμός ρόδι

2 κ.σ. χυμό λεμόνι

1 κ.γ. μέλι ζάχαρη

1 ½ κ.σ. αποξηραμένο βασιλικό

1 κ.σ. μουστάρδα

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουμε πρώτα το τραγανό μπέικον. Στρώνουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί, αραδιάζουμε τις φέτες μπέικον και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς °C στον αέρα για 10 λεπτά να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές σαν τσιπς. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια (το κοτσάνι τους και τη φλούδα τους) και κρατάμε 2-3 κομμάτια ωμά για το γαρνίρισμα. Τα υπόλοιπα τα ζεματάμε για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει. Αμέσως τα μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια, να κοπεί ο βρασμός τους. Τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Βάζουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά σε πιατέλα. Προσθέτουμε τα ζεματισμένα σπαράγγια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια. Προσθέτουμε το ρόδι.

Βάζουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 1 λεπτό.

Περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά. Σπάμε το τραγανό μπέικον σε χοντρά κομμάτια.

Γαρνίρουμε την σαλάτα με τα τραγανά τσιπς από μπέικον, προσθέτουμε τα ωμά τρυφερά σπαράγγια.

https://www.argiro.gr/recipe/christougenniatiki-salata-me-tragano-prosouto/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ