Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 12/11/2021
Σουφλέ πορτοκάλι

ΣΟΥΦΛΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. βούτυρο LURPAK

250 γρ. σοκολάτα πορτοκαλιού ή λευκή (αν βάλουμε λευκή θα χρειαστεί ξύσμα από 1 πορτοκάλι)

65 γρ. ζάχαρη

3 αυγά μεγάλα

3 κρόκοι αυγών

1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι & λεμόνι KALAMATA PAPADIMITRIOU

1 πρέζα μπέικιν πάουντερ

100 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.

1 πρέζα κανέλα

1 πρέζα αλάτι

10 φορμάκια μιας χρήσεως ή πυρίμαχα (ramicin) για σουφλέ

προαιρετικά πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σουφλέ πορτοκάλι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκή σοκολάτα με ξύσμα ενός πορτοκαλιού ή σοκολάτα πορτοκαλιού. Όσο για το χρώμα, μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο. Τα λιώνουμε σε μπενμαρί. Αφήνουμε λίγο να γίνουν χλιαρά.

Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα και την κρέμα βαλσαμικού και τα χτυπάμε μέχρι να κρεμώσουν και να αφρατέψουν καλά. Πρέπει να διπλασιαστούν σε όγκο και να ασπρίσει το μείγμα.

Προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα και το αλεύρι, κοσκινίζοντας το, στο μείγμα. Απαλά ανακατεύουμε με σπάτουλα για να μη χάσουμε  τον  όγκο των αυγών.

Βουτυρώνουμε τα φορμάκια και πασπαλίζουμε εσωτερικά με αλεύρι. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Ισομοιράζουμε το μείγμα στα 10 μπολάκια.

Ψήνουμε τα σουφλέ πορτοκαλιού σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C στον αέρα για 8 λεπτά.

Αν θέλετε να τα ψήσετε τμηματικά, δηλαδή κάποια μέσα στις επόμενες μέρες, όταν τα βγάλετε από το ψυγείο θα τα ψήσετε για 10 λεπτά.

Μόλις βγάλουμε τα φουσκωμένα σουφλέ πορτοκαλιού από το φούρνο, αφήνουμε να σταθούν για 1-2 λεπτά και τα ξεφορμάρουμε σε πιάτο.

https://www.argiro.gr/recipe/soufle-sokolatas-me-portokali/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ