Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 15/11/2021
Chocolate chip cookies χωρίς γλουτένη | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 15/11/2021

ΥΛΙΚΑ

125 γρ. βούτυρο LURPAK LIGHT (σε θερμοκρασία δωματίου, μαλακό)

250 γρ. φυστικοβούτυρο

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

100 γρ. καστανή ζάχαρη

2 αυγά (μεγάλα)

1 κ.γ. βανίλια υγρή

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα κανέλα

1 ½ κ.γ. σόδα μαγειρική

300 γρ. νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη (κατά προτίμηση ολόκληρες)

100 γρ. χοντροκομμένο καρύδι

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σταγόνες ή ψιλοκομμένη σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170°C στον αέρα. Θα ψήσουμε τα μπισκότα χωρίς γλουτένη στη μεσαία σχάρα.

Σε ένα μπολ, βάζουμε το μαλακό βούτυρο, το φυστικοβούτυρο και τα δυο είδη ζάχαρης.

Με μίξερ χειρός, χτυπάμε καλά τα υλικά για λίγα λεπτά να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει κρέμα το μείγμα. Ένα-ένα ρίχνουμε τα αυγά, τη βανίλια, το αλάτι, την κανέλα και τη σόδα. Χαμηλώνουμε το μίξερ, και προσθέτουμε τη βρώμη.

Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ να ενωθούν τα υλικά.

Τέλος, προσθέτουμε το καρύδι και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με σπάτουλα.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε δυο λαμαρίνες.

Με το scoop του παγωτού ή με μεγάλο κουτάλι, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα, περίπου 40 γρ. κάθε μπισκότο. Βγαίνουν γύρω στα 20 κομμάτια. Αραδιάζουμε τα μπισκότα στις λαμαρίνες αραιά μεταξύ τους. Απαλά πατάμε με την παλάμη να γίνουν ελαφρώς πλακέ.Αφήστε κενό ανάμεσα στα μπισκότα γιατί απλώνουν.

Ψήνουμε για 12 – 15′ μέχρι να σταθεροποιηθούν και να ροδίσουν ελαφρά.

Αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσουν, ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε. Τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

https://www.argiro.gr/recipe/chocolate-chip-cookies-choris-alevri/      

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ