Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 16/11/2021
Μπεκρή μεζέ

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. χοιρινό κομμένο σε μικρές μπουκιές

1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη

250 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια

¼ φλ. λευκό ξηρό κρασί

1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού KALAMATA PAPADIMITRIOU

1 πρέζα κύμινο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μπεκρή μεζέ με χοιρινό και πιπεριές, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε σε μέτρια φωτιά το χοιρινό κρέας για 5΄- 6΄.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τις πιπεριές και το σκόρδο και τα αφήνουμε να λαδωθούν, για 2΄ περίπου. Βάζουμε την κρέμα βαλσαμικού. Σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο.

Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 25΄, μέχρι να μείνει με λίγη σάλτσα μελωμένη.

https://www.argiro.gr/recipe/mpekri-meze/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ