Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 17/11/2021
Κέικ μανταρίνι με παπαρουνόσπορο

ΥΛΙΚΑ

350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)

200 γρ. βούτυρο LURPAK (σε θερμοκρασία δωματίου)

50 γρ. παπαρουνόσπορος

100 ml γάλα χλιαρό

200 γρ. ζάχαρη

3 αυγά

ξύσμα από 2 μεγάλα μανταρίνια

100 ml χυμός φρέσκο μανταρίνι

Για το σιρόπι

200 γρ. ζάχαρη

160 ml χυμός μανταρίνι

80 ml νερό

φλούδα μανταρίνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε ρίχνοντας μέσα στο χλιαρό γάλα τον παπαρουνόσπορο.

Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά και να βγάλει το άρωμά του.

Στύβουμε τα μανταρίνια.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει ένα το μείγμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά για να τα απορροφά το μείγμα.

Ρίχνουμε το ξύσμα, χαμηλώνουμε το μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα και το χυμό.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεγάλη φόρμα.

Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς °C στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα, μέχρι να βγαίνει καθαρή η μύτη του μαχαιριού.

Αφήνουμε το πάνω σε μία σχάρα να κρυώσει.

Για το σιρόπιασμα του κέικ με μανταρίνι

Στο μεταξύ, βράζουμε το σιρόπι, όλα τα υλικά του μαζί, για 5 λεπτά και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Ξαναβάζουμε το κέικ στη φόρμα και το τρυπάμε σε όλη την επιφάνεια με ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Περιχύνουμε λίγο λίγο με το χλιαρό σιρόπι.

Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και ξεφορμάρουμε.

https://www.argiro.gr/recipe/keik-me-mantarini/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ