Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 17/11/2021
Κοχύλια με γεύση σπανακόπιτας

ΥΛΙΚΑ

 

500 γρ. ζυμαρικά κοχύλια μεγάλα  
1 πράσο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκ. σκόρδο
1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
2 κ.σ. πέστο βασιλικού 
200 γρ. φέτα χοντροσπασμένη
300 γρ. mozzarella ARLA

100 γρ. σκληρό τυρί
αλάτι

πιπέρι

Για το στήσιμο 

200 γρ. mozzarella ARLA

50 γρ. σκληρό τυρί

20 ντοματίνια κομμένα στη μέση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πλένουμε καλά το σπανάκι. Κόβουμε το κρεμμύδι σε κυβάκια. Κόβουμε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες. Κόβουμε σε λεπτές φέτες το σκόρδο.
Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να κάψει.
Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια το πράσο, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Βάζουμε και το σπανάκι.
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και περιμένουμε να μαραθεί καλά το σπανάκι, να χάσει λίγα από τα υγρά του και να μοιάζει με το μείγμα που φτιάχνουμε για σπανακόπιτα.
Προσθέτουμε τα τυριά και το πέστο βασιλικού  και σιγομαγειρεύουμε μέχρι το σπανάκι να χάσει τα υγρά του.
Αφήνουμε το μίγμα στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και το αλατίζουμε.
Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού, προσθέτουμε τα κοχύλια και τα βράζουμε για 12 λεπτά.
Τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε. Λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί μας.
Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο ταψί μας.
Βάζουμε το κρύο μίγμα σπανάκι σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Στη συνέχεια παίρνουμε τα κοχύλια και τα γεμίζουμε ένα - ένα. Αν δεν έχουμε σακούλα το κάνουμε με ένα κουταλάκι.
Προσθέτουμε τα τυριά και τα ντοματίνια από πάνω
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.

https://www.argiro.gr/recipe/kochylia-me-gemisi-spanakopitas/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ