Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 18/11/2021
Γκοφρέτες σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ

340 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια

220 γρ. βούτυρο LURPAK

3 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο

3 κ.σ. ρούμι μαύρο ή κονιάκ

1 πακέτο (αφαιρούμε 7 κομμάτια) μπισκότα

1 φλ. δημητριακά ρυζιού (δημητριακά για παιδιά)

½ φλ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη

½ φλ. κερασάκια γλασέ ψιλοκομμένα

300 γρ. έτοιμο γλάσο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την γκοφρέτα ρυζιού με σοκολάτα, τοποθετούμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ρούμι και το μέλι.

Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια με τα χέρια (όχι στο μπλέντερ) και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε τις νιφάδες ρυζιού, τα κερασάκια και τα καρύδια. Ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι, να αναμειχθούν τα υλικά.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε πυρίμαχο σκεύος ή μακρόστενο ταψί. Αδειάζουμε το μείγμα και με το κουτάλι ισιώνουμε την επιφάνειά του. Παγώνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.

Γυρνάμε σε δίσκο ή ξύλο κοπής το γλυκό. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και κόβουμε τις γκοφρέτες σε μικρά μακρόστενα κομμάτια. Βουτάμε κάθε γκοφρέτα στη ζεστή λιωμένη κουβερτούρα και αφήνουμε σε λαδόκολλα να κρυώσει και να σκληρύνει η επικάλυψη σοκολάτας.

https://www.argiro.gr/recipe/gkofretes-sokolatas/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ