Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 19/11/2021
Cassoulet

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. φασόλια μέτρια

250 γρ. χοιρινό κότσι (ή λαιμό ή στήθος)

150 γρ. καπνιστή πανσέτα (κομμάτι)

⅓ φλ. ελαιόλαδο

2 λουκάνικα χωριάτικα (χωρίς πολλά αρωματικά)

2 κρεμμύδια

2 σκ. σκόρδο

2 κλωνάρια σέλερι

1 καρότο

2 κ.σ. πελτέ (ή μια συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες)

1 φλ. λευκό ξηρό κρασί

2 δαφνόφυλλα

1 κλαδάκι θυμάρι

2-3 κλωνάρια μαϊντανού

αλάτι

πιπέρι

Για το σερβίρισμα

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κασουλέ (Cassoulet) γαλλική φασολάδαμε κρέας, τα φασόλια δεν χρειάζονται μούλιασμα από το προηγούμενο βράδυ.

Απλά βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με κρύο νερό και τα βράζουμε για 30΄σε χαμηλή φωτιά να φουσκώσουν και να μαλακώσουν μέχρι στην ουσία να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Ωστόσο ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Κόβουμε το χοιρινό σε μπουκιές, την πανσέτα σε μικρά καρέ και το λουκάνικο σε φέτες.

Κόβουμε ολα τα λαχανικά σε καρέ και τα καρότα σε φέτες.

Σε βαθύ τηγάνι, σε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το χοιρινό για 4-5΄ να ροδίσει ολόγυρα. Το βάζουμε στη γάστρα.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε την πανσέτα και το λουκάνικο και τα σοτάρουμε για 2-3΄.

Τα βάζουμε στη γάστρα.

Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε τα λαχανικά για 3-4΄,προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε για 1΄ να ψηθεί στο τηγάνι.

Σβήνουμε με το κρασί.

Περιμένουμε να εξατμιστεί το μισό κρασί και προσθέτουμε ½ φλ. νερό.

Μόλις πάρει βράση βράζουμε για 2-3΄.

Ωστόσο βάζουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα με το κρέας. Περιχύνουμε με τα λαχανικά και τα υγρά του τηγανιού.

Προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε ζεστό νερό ή ζωμό, ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.

Βάζουμε καπάκι στη γάστρα και μεταφέρουμε το κασουλέ στο φούρνο.

Ψήνουμε για μία ώρα στους 170 °C στον αέρα.

Αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίzουμε το ψήσιμο μέχρι να μελώσει η σάλτσα για 30΄ περίπου.

https://www.argiro.gr/recipe/cassoulet-gallik…ada-me-loukaniko/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ