Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 23/11/2021
Τσούκα Ρόδου | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 23/11/2021

ΥΛΙΚΑ

1 ½ κιλό κατσικάκι (κομμένο σε μερίδες)

2 φλ. τραχανά ξινό

1 φλ. πλιγούρι

2 κρεμμύδια ξερά (ψιλοκομμένα)

1 ½ φλ. χυμό ντομάτα (ή τριμμένη ντομάτα)

1 κ.σ. δυόσμο αποξηραμένο

1 κ.γ. κύμινο

1 φλ. ελαιόλαδο

2 φλ. νερό

αλάτι

πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία γάστρα με καπάκι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Τέλος, περιχύνουμε με το νερό. Το νερό πρέπει να σκεπάζει τα υλικά. Ανακατεύουμε ξανά για να σιγουρευτούμε ότι τα υλικά είναι σκεπασμένα με το νερό. Σκεπάζουμε με το καπάκι. Ψήνουμε τη Ροδίτικη τσούκα, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς °C στην κάτω σχάρα, για 2 ώρες. Μετά, ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 30′ ακόμα,  μέχρι η επιφάνεια να γίνει τραγανή και ρόδινη σαν την κόρα του ψωμιού.

 

https://www.argiro.gr/recipe/tsouka-rodou/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ