Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 24/11/2021
Τηγανιά κοτόπουλου | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 24/11/2021

ΥΛΙΚΑ

650 γρ. φιλέτα μπούτι κοτόπουλο MIMIKOS

1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο

½ πράσο ψιλοκομμένο

30 γρ. ελαιόλαδο

1 κλαδάκι θυμάρι

1 μήλο καθαρισμένο (κομμένο σε μικρά καρέ)

50 γρ. κονιάκ

50 γρ. μαυροδάφνη

200 γρ. ζωμό κότας

10 αποξηραμένα δαμάσκηνα & βερίκοκα

10 κάστανα βρασμένα

10 γρ. βούτυρο

λίγο σχοινόπρασο για το γαρνίρισμα

αλάτι

πιπέρι

Για το σερβίρισμα

πουρέ πατάτας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Για το κοτόπουλο στο τηγάνι

Κόβουμε σε μπουκιές τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλου

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι με χοντρή βάση. Σε δυνατή φωτιά ροδίζουμε τις μπουκίτσες κοτόπουλο γύρω γύρω, για 2-3′ από κάθε πλευρά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το θυμάρι και σοτάρουμε για 2-3′ να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το μήλο και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τα βρασμένα κάστανα. Σοτάρουμε για 2′.

Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως. Προσθέτουμε τη μαυροδάφνη και το ζωμό κοτόπουλο και βράζουμε για 15′ σε μέτρια φωτιά να ψηθεί το φιλέτο και να γλασάρει η λίγη πυκνή σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε.

Αν θέλουμε, προσθέτουμε ένα κομμάτι κρύο βούτυρο, όσο ένα καρύδι για να γυαλίσει η σάλτσα. Ανακινούμε το τηγάνι να λιώσει με την θερμοκρασία των υλικών. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

https://www.argiro.gr/recipe/kotopoulo-tigania-christougennon/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ