Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 25/11/2021
Red velvet pancakes με πατζάρι | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 25/11/2021

ΥΛΙΚΑ

220 γρ. παντζάρια ατμισμένα

180 γρ. βούτυρο LURPAK (σε θερμοκρασία δωματίου)

¾ φλ. ξινόγαλο

χυμό από 1 μέτριο λεμόνι

2 κ.γ. ξίδι

2 κ.γ. υγρή βανίλια

1 ¾ φλ. ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά

Στερεά υλικά

2 φλ. αλεύρι μαλακό (κοσκινίζουμε και μετά μετράμε στα φλιτζάνια)

3 κοφτές κ.σ. κακάο

1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

½ κ.γ. σόδα

1 πρέζα αλάτι

Για το frosting

110 γρ. βούτυρο μαλακό

110 γρ. κρύο τυρί κρέμα

1 κ.γ. υγρή βανίλια

250 γρ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη

Για γαρνίρισμα

ροζ ζάχαρη

παντζάρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς °C στον αέρα.

Βουτυρώνουμε τις θήκες για muffin. Τοποθετούμε μέσα τα χαρτάκια-θήκες για cupcakes. Τα αφήνουμε στην άκρη. Στραγγίζουμε τα ατμισμένα παντζάρια σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Tα κόβουμε σε κομμάτια και τα ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ σε κυβάκια. Mετράμε σε ένα φλιτζάνι-μεζούρα ψιλοκομμένα παντζάρια και τα αφήνουμε στην άκρη. Κρατάμε λίγα για διακόσμηση.

Αλέθουμε στο μπλέντερ τα ψιλοκομμένα παντζάρια με το ξινόγαλο, το χυμό λεμονιού, το ξίδι και τη βανίλια, μέχρι να πολτοποιηθούν .

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και μετά το μετράμε (πρέπει να είναι δύο φλυτζάνια).

Κοσκινίζουμε ξανά το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ, με μίξερ χειρός, χτυπάμε το μαλακό βούτυρο, ώστε να αφρατέψει και σιγά-σιγά προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε ένα ένα  τα αυγά γιατί πρέπει να τα “πίνει” το μείγμα κάθε φορά (και μετά προσθέτουμε το επόμενο). Δεν ξεχνάμε να σκάβουμε τον κάδο με σπάτουλα ώστε να γίνεται σωστή ομογενοποίηση των υλικών.

Προσθέτουμε εναλλάξ στο μείγμα των αυγών τα κοσκινισμένα υλικά και το μείγμα παντζαριού. Ξεκινάμε από το μείγμα στερεών υλικών (αλεύρι, κ.λ.π) και τελειώνουμε με το μείγμα στερεών υλικών.

Δεν ανακατεύουμε για πάρα πολλή ώρα, γιατί δε θα γίνουν αφράτα. Με μαρίζ ξεκολλάμε τα υλικά από τα τοιχώματα του μπολ, για σωστή ομογενοποίηση. Ισομοιράζουμε στις έτοιμες θήκες και ισιώνουμε με κουτάλι την επιφάνεια.

Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.

Ελέγχουμε αν ψήθηκαν, μπήγοντας οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Όταν αγγίζουμε με το δάχτυλο πρέπει να επανέρχεται το μείγμα που έχει ψηθεί. Αυτό είναι δείγμα οτι ψήθηκε σωστά.

Τα αφήνουμε για 10 λεπτά στις φόρμες κι έπειτα τα βγάζουμε σε σχάρα, για να κρυώσουν τελείως.

Για το frosting

Σε περίπτωση που θέλετε παχιά στρώση frosting, διπλασιάστε την ποσότητα των υλικών. Βάζουμε σε μπολ το βούτυρο και με μίξερ χειρός χτυπάμε για να αφρατέψει. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τη βανίλια και χτυπάμε για λίγο, για να ομογενοποιηθούν καλά. Σταδιακά προσθέτουμε την κοσκινισμένη άχνη, χτυπώντας στην χαμηλή ταχύτητα. Ελέγχουμε την πυκνότητα, προσθέτοντας ή κρατώντας λίγη άχνη.

Τέλος, χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 1-2 λεπτά, για να σιγουρευτούμε ότι έχουμε λεία και βελούδινη υφή. Βάζουμε σε κορνέ και γαρνίρουμε τα cupcakes.

 

https://www.argiro.gr/recipe/cup-cakes-red-velvet/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ