Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 25/11/2021
Τούρκικα αυγά τσιλμπίρ | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 25/11/2021

ΥΛΙΚΑ

2 αυγά

1 κ.γ. ξίδι

150 γρ. γιαούρτι (σε θερμοκρασία δωματίου)

1 σκ. σκόρδο

λίγο δυόσμο

λίγο άνηθο

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

λίγο μπούκοβο

50 γρ. βούτυρο

2 πιπεριές τσίλι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το τριμμένο σκόρδο και λίγο αλάτι. Προσθέτουμε λίγο άνηθο.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε μικρό τηγάνι προσθέτουμε τις πιπεριές ολόκληρες.

Μόλις αφρίσει το βούτυρο προσθέτουμε την πάπρικα και το μπούκοβο.

Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι βάζουμε νερό (5-6 εκατοστά νερό).

Αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού και χαμηλώνουμε την φωτιά ίσα που να σιγοβράζει το νερό.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το ξίδι.

Ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα αυγά προσεκτικά.

Σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήνουμε για 2-1/2 με 3’ μέχρι να ασπρίσει το ασπράδι του αυγού ολόγυρα.

Σερβίρισμα

Απλώνουμε το αρωματικό γιαούρτι σε πιάτο. Περιχύνουμε με λίγο βούτυρο.

Ακουμπάμε τα αυγά επάνω και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και γαρνίρουμε με τις πιπεριές. Πασπαλίζουμε με λίγο άνηθο. Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί.

https://www.argiro.gr/recipe/tourkika-avga/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ