Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 26/11/2021
Σταβλίσια μπριζόλα | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 26/11/2021

ΥΛΙΚΑ

Για το μοσχάρι

2 μεγάλες σταβλίσιες μοσχαρίσιες μπριζόλες με πάχος 3 εκ. (κατά προτίμηση χωρίς κόκκαλο)

½ φλ. ελαιόλαδο

½ φλ. ξίδι βαλσαμικό

2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο

1 σκ. σκόρδο

πιπεριά τσίλι (προαιρετικά)

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

μικρά φύλλα ρόκας

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουμε πρώτα τη μαρινάδα. Στο μικρό πολυκόπτη βάζουμε το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, τα φύλλα του δεντρολίβανου, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι, πολτοποιούμε και φτιάχνουμε τη μαρινάδα, που θα κάνει τις σταβλίσιες μπριζόλες πιο νόστιμες και πιο μαλακές.

Βάζουμε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες (αφού τις ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί) σε πιατέλα. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα.

Αλείφουμε καλά, ώστε να πάει παντού η μαρινάδα σε κάθε μπριζόλα σταβλίσια, πάνω κάτω και γύρω γύρω.

Καλύπτουμε με μεμβράνη κουζίνας. Αφήνουμε να ποτίσει το κρέας, το λιγότερο για 1 ώρα, στο ψυγείο. Για περισσότερη νοστιμιά αφήστε το κρέας έως και για μία νύχτα μέσα στο ψυγείο περιχυμένο με τη μαρινάδα.

Αφήνουμε το κρέας να σταθεί για 30 λεπτά στον πάγκο, για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί τη μαρινάδα από το κρέας.

Ζεσταίνουμε τη γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά.

Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές.  Αφήνουμε γύρω στα 6 λεπτά από κάθε πλευρά, αν θέλουμε medium-rare.  Αν θέλουμε το κρέας περισσότερο ψημένο, τότε το αφήνουμε περισσότερα λεπτά στη φωτιά. Μεταφέρουμε το κρέας σε ξύλο κοπής και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε διαγώνια σε φέτες, με πάχος περίπου ¾ του εκατοστού.

https://www.argiro.gr/recipe/mosxarisia-mprizola-stablisia-marinarismeni/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ