Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 29/11/2021
Πολυμπισκότα βρώμης

ΠΟΛΥΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΡΩΜΗΣ

ΥΛΙΚΑ

100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

1 κ.γ. σόδα

170 γρ. ζάχαρη καρύδας

100 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

1 μεγάλο αυγό

1 βανίλια

130 γρ. νιφάδες βρώμης

50 γρ. σταφίδες

50 γρ. κουβερτούρα (σε σταγόνες)

1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα

ρόφημα γάλακτος protein βανίλια ARLA

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μπισκότα με βρώμη, κοσκινίζουμε πρώτα σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα.

Σε άλλο μπολ βάζουμε την ζάχαρη καρύδας. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν κρέμα και να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και τα χτυπάμε καλά μέχρι να απορροφηθεί το αυγό από το μείγμα.

Βάζουμε το αλεύρι και σε χαμηλή ταχύτητα το ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες και τη σοκολάτα. Τα ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Στρώνουμε λαμαρίνες με λαδόκολλα ή ψήνουμε σε φύλλο σιλικόνης. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C, στον αέρα, πολύ καλά.

Με ένα κουτάλι σούπας αφήνουμε κουταλιές από το μείγμα πάνω στη λαδόκολλα. Μεταξύ τους πρέπει να έχουν κενό 5 εκ. γιατί απλώνουν πολύ.

Ψήνουμε μέχρι η επιφάνεια των μπισκότων να αρχίσει να ροδίζει, γύρω στα 14΄. Στα μισά του ψησίματος αλλάζουμε θέση στις λαμαρίνες, βάζουμε την κάτω πάνω και την πάνω κάτω, για να ψηθούν πιο σωστά τα μπισκότα.

Αφήνουμε λίγο τα μπισκότα να σταθεροποιηθούν και τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως. Σερβίρουμε με ρόφημα γάλακτος protein βανίλια.

https://www.argiro.gr/recipe/ugieina-polumpiskota-me-bromi-kai-stafides/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ