Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 29/11/2021
Ψαροκεφτέδες με ταραμοσαλάτα

ΨΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. πατάτες

500 γρ. φιλέτο ψαριού

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 κ.σ ψιλοκομμένο άνηθο

Για το πανάρισμα

½ φλ. αλεύρι

1 αυγό

¾ φλ. φρυγανιά τριμμένη

2 κ.σ ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Για το σερβίρισμα

200 γρ. λευκή ταραμοσαλάτα IFANTIS

baby σπανάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τους ψαροκεφτέδες

Καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε καρέ. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, τις σκεπάζουμε με κρύο νερό και τις βράζουμε για 20΄ να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε σε μπολ με πιρούνι.

Μαδάμε με τα δάχτυλα σε κομματάκια το μαγειρεμένο ψάρι. Στη συνέχεια τον ρίχνουμε στο μπολ με τις πατάτες και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον άνηθο και αλατοπίπερο.

Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά και πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες –θα βγουν περίπου 12 κομμάτια.

Βάζουμε σε μπολ λίγο αλεύρι και το αλατοπιπερώνουμε. Σε άλλο μπολ βάζουμε τα χτυπημένα αυγά και σε ένα τρίτο τη φρυγανιά. Βουτάμε έναν έναν κεφτέ στο αλεύρι, στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά, καλύπτοντάς τους καλά. Βάζουμε τις ψαροκροκέτες στο φούρνο σε ταψάκι, στους 200 °C και τους ψήνουμε για 15′. Σερβίρουμε με τη  λευκή ταραμοσαλάτα.

https://www.argiro.gr/recipe/psarokeftedes/

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ