ΕΥΚΟΛΑ ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΑ
ΥΛΙΚΑ
125 γρ. βούτυρο μαλακό
2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες
⅓ φλ. σκληρό τυρί
100 γρ. mozzarella ARLA
1 φρέσκο κρεμμύδι
λίγη πάπρικα γλυκιά
ψωμί χωριάτικο
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
κρέμα βαλσαμικού σύκο KALAMATA PAPADIMITRIOU
ντοματίνια
φύλλα ρόκας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το μαλακό βούτυρο και το λιώνουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά σκόρδο, σκληρό τυρί, φρέσκο κρεμμύδι, πάπρικα, πιπέρι και τα ανακατεύουμε με το κουτάλι να γίνουν πάστα.
Κόβουμε κατά μήκος το ψωμί.
Αλείφουμε το μείγμα βουτύρου στο ψωμί.
Ακουμπάμε το ψωμί σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 200 °C για 10’ να ροδίσουν ελαφρά. Μόλις βγάλουμε το σκορδόψωμο από το φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια. Ραντίζουμε με κρέμα βαλσαμικού. Πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα και σερβίρουμε με σαλάτα ντοματίνια και ρόκα.