Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 30/11/2021
Εύκολα σκορδόψωμα

ΕΥΚΟΛΑ ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΑ

ΥΛΙΚΑ

125 γρ. βούτυρο μαλακό

2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες

⅓ φλ. σκληρό τυρί

100 γρ. mozzarella ARLA

1 φρέσκο κρεμμύδι

λίγη πάπρικα γλυκιά

ψωμί χωριάτικο

πιπέρι

Για το σερβίρισμα

κρέμα βαλσαμικού σύκο KALAMATA PAPADIMITRIOU

ντοματίνια

φύλλα ρόκας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε το μαλακό βούτυρο και το λιώνουμε με ένα κουτάλι.

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σκόρδο, σκληρό τυρί, φρέσκο κρεμμύδι, πάπρικα, πιπέρι και τα ανακατεύουμε με το κουτάλι να γίνουν πάστα.

Κόβουμε κατά μήκος το ψωμί.

Αλείφουμε το μείγμα βουτύρου στο ψωμί.

Ακουμπάμε το ψωμί σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 200 °C για 10’ να ροδίσουν ελαφρά. Μόλις βγάλουμε το σκορδόψωμο από το φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια. Ραντίζουμε με κρέμα βαλσαμικού. Πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα και σερβίρουμε με σαλάτα ντοματίνια και ρόκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ