Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 30/11/2021
Κερκυραϊκό Μπουρδέτο

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟ ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ

 

ΥΛΙΚΑ

1 ½ κιλό κοκκινόψαρα

½ κ.σ. κόκκινο πιπέρι καυτερό

1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι γλυκό

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

⅓ φλ. ελαιόλαδο

½ φλ. νερό

χυμό από 1 ζουμερό λεμόνι

αλάτι

 

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Βάζουμε το μισό λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Προσθέτουμε τα πιπέρια και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα κόκκινο και να δέσει σε σάλτσα.

Βάζουμε τα ψάρια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, λίγο από το νερό, αλάτι.

Σιγομαγειρεύουμε 10-15 λεπτά (ανάλογα τα ψάρια).

Όσο βράζει το ψάρι, προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό για να παραμείνει δεμένη η σάλτσα. Προσοχή, δεν ανακατεύουμε. Στο τέλος πρέπει να μείνει η σάλτσα μόνο με το λάδι της. Προς το τέλος προσθέτουμε το λεμόνι. Αν στο τέλος του μαγειρέματος, το φαγητό έχει ακόμα νερό, αφαιρούμε τα ψάρια και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε τη σάλτσα μόνη της μέχρι να μείνει μόνο το λάδι.

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ