Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 01/12/2021
Πέννες αραμπιάτα

ΠΕΝΝΕΣ ΑΡΑΜΠΙΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. πέννες ριγέ ΗΛΙΟΣ

800 γρ. αποφλοιωμένες ντομάτες εμπορίου

2 σκ. σκόρδο

1 κ.σ. μπούκοβο

1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας

3 κ.σ. ελαιόλαδο

λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού

λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

λίγη ζάχαρη

αλάτι

πιπέρι

Για το σερβίρισμα

μιξ τριμμένων τυριών pasta & gratinar ARLA

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Βράζουμε της πένες σε αλατισμένο νερό για 2’ λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία τους.

-Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και το μπούκοβο.

-Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για μισό λεπτό

-Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην κατσαρόλα να βγάλει τα αρώματα του

-Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις λιώνουμε πιέζοντας με την κουτάλα.

-Βράζουμε την σάλτσα αραμπιάτα για 10’ σε μέτρια φωτιά να λιώσουν οι ντομάτες.

-Προσθέτουμε αλάτι.

-Όταν βράσουν οι πέννες τις ρίχνουμε στην σάλτσα αραμπιάτα.

-Προσθέτουμε και λίγο από το νερό που έβρασαν οι πέννες και βράζουμε για 2’

-Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε λίγο φρέσκο βασιλικό.

-Σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.

-Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο κάθε πιάτο.

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ