Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 02/12/2021
Κοτοπιτάκια με πράσο

ΚΟΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ

 

ΥΛΙΚΑ

2 χωριάτικα φύλλα

175 γρ. λωρίδες από ατόφιο ψητό φιλέτο κοτόπουλου IFANTIS

1 μέτριο κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές φέτες)

1 πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες

1 καρότο τριμμένο σε χοντρό τρίφτη

1 γεμάτη κ.γ. αλεύρι

¾ φλ. γάλα σε θερμ. δωμ.

100 γρ. mozzarella ARLA

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο, σοτάρουμε για 3-4΄και προσθέτουμε το καρότο και το κοτόπουλο. Αλατίζουμε και σοτάρουμε για ακόμα 1΄.

Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι και ανακατεύουμε τα υλικά να ψηθεί το αλεύρι για 1′. Προσθέτουμε το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση και να πυκνώσει. Αφού δέσει η κρέμα, προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και αφήνουμε για λίγο τη γέμιση να σταθεί να γίνει χλιαρή.

Στρώνουμε ένα φύλλο. Το κόβουμε σε 3 μέρη κάθετα. Λαδώνουμε πεταχτά.

Αδειάζουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε τρίγωνα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς °C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 25΄περίπου.

https://www.argiro.gr/recipe/kotopita-me-mpesamel/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ