Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 03/12/2021
Καλαμαράκια με σπανάκι & ντομάτα

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ & ΝΤΟΜΑΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. καλαμάρια κομμένα & καθαρισμένα PESCANOVA

⅓ φλ. ελαιόλαδο

4 μέτρια πράσα σε φέτες

4 φρέσκα κρεμμύδια σε φέτες

1 φρέσκια ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη

1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο

2 κ.σ. μάραθο

λίγο φρέσκο δυόσμο

2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό

½ φλ. ρύζι γλασέ

1 φλ. νερό

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και αφήνουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 6′-8′ να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα ροδίζουμε για 3-4 λεπτά να αλλάξουν χρώμα. Ρίχνουμε την ντομάτα και το νερό. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30′.

Προσθέτουμε το σπανάκι, το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15′ μέχρι το ρύζι να πιει τα υγρά από το σπανάκι. Σβήνουμε τη φωτιά, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και το χυμό λεμόνι. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα και καπάκι. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10′ να τραβήξει τα υγρά του.

https://www.argiro.gr/recipe/kefallonitiko-tsigaridi-me-garides-tis-tasias/

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ