Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 03/12/2021
Μοσχάρι με λαχανικά & φέτα στον φούρνο

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ & ΦΕΤΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

 

ΥΛΙΚΑ

1 ½ κιλό μοσχαρίσια ελιά ή στήθος

2 κ.σ. βούτυρο LURPAK

4 κ.σ. ελαιόλαδο

3 φλ. ζεστό νερό

2 σκ. σκόρδο

3 πατάτες

3 χρωματιστές πιπεριές

3 κρεμμύδια

3 ντομάτες ώριμες ή 2 συσκευασίες ψιλοκομμένες

250 γρ. φασολάκια πλατιά φρέσκα ή κατεψυγμένα

150 γρ. φέτα σε κομμάτια

2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού ρόδι KALAMATA PAPADIMITRIOU

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

λίγη πάπρικα

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε πρώτα το κρέας σε μεγάλα κομμάτια. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και 2-3 κουταλιές από το συνολικό ελαιόλαδο και το ροδίζουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε 3 φλ. νερό ζεστό. Σκεπάζουμε και βράζουμε το κρέας σε μέτρια φωτιά για 35-40′.

Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε φέτες. Σε γάστρα ή βαθύ ταψί κάνουμε μια στρώση όλες τις πατάτες, από πάνω βάζουμε σε μια στρώση όλο το κρέας. Κάνουμε μια στρώση τα κρεμμύδια σε φέτες, μια στρώση τις πιπεριές σε φέτες, τα φασολάκια ολόκληρα και τέλος, μια στρώση τις ντομάτες σε φέτες. Μπήγουμε τα σκόρδα στο φαγητό.

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και την πάπρικα. Περιχύνουμε ταψί με 1 φλ. ζωμό από αυτό που βράσαμε το κρέας (τον υπόλοιπο τον χρησιμοποιούμε για άλλη παρασκευή, σούπα σάλτσα, ρύζι κλπ.), ραντίζουμε με την κρέμα βαλσαμικού ρόδι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

Βάζουμε λαδόκολλα στην επιφάνεια και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο, σφραγίζοντας όλες τις άκρες.

Ψήνουμε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο στους 250 °C στον αέρα για 30′ και χαμηλώνουμε στους 180 °C. Σιγοψήνουμε το φαγητό σε χαμηλό φούρνο για περίπου 2.00′ ώρες. Ξεσκεπάζουμε και σκορπάμε τα κομμάτια φέτας. Αφήνουμε να σιγοψηθεί στο φούρνο για λίγα λεπτά, να λιώσει η φέτα και να μείνει σχεδόν με το λάδι του.

https://www.argiro.gr/recipe/mosxari-me-laxanika-kai-feta-sto-fourno/

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ