Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 06/12/2021
Τραγανή σαλάτα με φυτικά μπιφτέκια | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 06/12/2021

ΥΛΙΚΑ

2 φυτικά μπιφτέκια ESTI

250 γρ. μπρόκολο

250 γρ. κουνουπίδι

2 καρότα

1 πορτοκάλι

½ ρόδι

2 κ.σ. μαύρη σταφίδα

2 κ.σ. κολοκυθόσπορο

αλάτι

πιπέρι

Για το μαρινάρισμα

1 κ.σ. μουστάρδα με λιγότερο αλάτι KALAMATA PAPADIMITRIOU

¼ φλ. ελαιόλαδο

χυμό από 1 πορτοκάλι

χυμό από ½ λεμόνι

φλούδα πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα φυτικά μπιφτέκια

Τοποθετούμε τα φυτικά μπιφτέκια σε ταψί και τα ψήνουμε για 12 με 15 λεπτά στους 180 °C.

Για την σαλάτα

Καθαρίζουμε και κόβουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι και τα ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Κόβουμε το πορτοκάλι και καθαρίζουμε τα φιλέτα. Τα προσθέτουμε στο μπολ της σαλάτας. Ψιλοκόβουμε το καρότο σε πολύ μικρά καρέ. Προσθέτουμε τις σταφίδες το ρόδι και τους σπόρους. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, τον χυμό πορτοκάλι και λεμόνι και ανακατεύουμε τα λαχανικά. Προσθέτουμε λίγο αλάτι.

Αφήνουμε τη σαλάτα να μαριναριστεί στο ψυγείο ανακατεύοντας τακτικά.

Τη σερβίρουμε με τα φυτικά μπιφτέκια.

 

https://www.argiro.gr/recipe/tragani-salata-tis-argyros/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ