Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 08/12/2021
Mozzarella sticks με σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 08/12/2021

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. mozzarella ARLA

100 γρ. αλεύρι

2 αυγά χτυπημένα

150 γρ. φρυγανιά

λάδι για τηγάνισμα

Για την σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς

2 σκ. σκόρδο

3 πιπεριές Φλωρίνης

1 μήλο καθαρισμένο & τριμμένο

1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού ρόδι KALAMATA PAPADIMITRIOU

¼ φλ. λευκό βαλσαμικό ξίδι

½ φλ. ζάχαρη

¾ φλ. νερό

½ κ.σ. αλάτι

1 κ.σ. μπούκοβο

1 κ.γ. κοφτό κορν φλάουρ (προαιρετικά)

2 κ.σ. νερό (προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μοτσαρέλα στικς

Κόβουμε τη μοτσαρέλα οριζόντια σε φέτες και κάθε φέτα την κόβουμε σε τέσσερα λεπτά μπαστούνια. Στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Βουτάμε τα στικς στο αλεύρι, μετά στο χτυπημένο αυγό, στραγγίζουμε και τέλος το πανάρουμε στην φρυγανιά.

Αραδιάζουμε τα στικς σε δίσκο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Τοποθετούμε το δίσκο με τα παναρισμένα στικς στην κατάψυξη να παγώσει τελείως, για περίπου 1 ώρα.

Σε αυτό το στάδιο θα μπορείτε, αφού παγώσουν, να τα διατηρήσετε σε σακούλα τροφίμων, σφραγισμένη στην κατάψυξη, έτοιμα για οποιαδήποτε στιγμή τα χρειαστείτε.

Βάζουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι. Όταν ζεσταθεί καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, τηγανίζουμε τα μοτσαρέλα στικς για περίπου 1΄ μέχρι να ροδίσει.

Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει.

 

Για την σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς

Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για την γλυκόξινη σάλτσα πιπεριάς εκτός από κορν φλάουρ και νερό.

Τα αλέθουμε σε πουρέ.

Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να έρθουν σε σημείο βρασμού.

Χαμηλώνουμε σε μεσαία φωτιά και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά να μαλακώσουν οι πιπεριές και να πυκνώσει το μείγμα.

Προαιρετικά : Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό και τα προσθέτουμε στην σάλτσα πιπεριάς.Αφήνουμε να βράσει για 1-2 λεπτά, και να πυκνώσει ελαφρά.

 

https://www.argiro.gr/recipe/motsarela-stiks/

 

https://www.argiro.gr/recipe/saltsa-glykias-piperias/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ