Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 09/12/2021
Εκμέκ με τσουρέκι | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 09/12/2021

ΥΛΙΚΑ

10 φέτες τσουρέκι πάχους 1 εκ. (κατά προτίμηση μπαγιάτικο)

Για το σιρόπι

200 γρ. ζάχαρη

200 γρ. νερό

1 ξύλο κανέλας

φλούδα λεμονιού

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Για την κρέμα μαστίχας

1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα

2 βανίλιες

120 γρ. ζάχαρη

160 γρ. άνθος αραβοσίτου

10 γρ. κορν φλάουρ

½ κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη

50 γρ. βούτυρο LURPAK

Για το γαρνίρισμα

600 γρ. σαντιγί

150 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ωμή ψίχα χοντροκομμένη)

κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αραδιάζουμε σε ταψί τις φέτες από το τσουρέκι. Ψήνουμε στους 200 °C για 10΄να ροδίσουν.

 

Για το σιρόπι

Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Από την ώρα που θα πάρει βράση, δεν ξανανακατεύουμε. Βράζουμε για 3΄σε μέτρια φωτιά. Αφαιρούμε την κανέλα και τη φλούδα.

Μόλις βγάλουμε το ψημένο τσουρέκι από το φούρνο, το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι λίγο λίγο λίγο να ρουφήξει. Πασπαλίζουμε με λίγο φιστίκι Αιγίνης και αφήνουμε να κρυώσει.

 

 

 

Για την κρέμα με μαστίχα

Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το άνθος αραβοσίτου, το κορν φλάουρ, τη μαστίχα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε πάνω στο τσουρέκι.

Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει. Έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Καλύπτουμε με τη σαντιγί. Λίγο πριν σερβίρουμε με τσουρέκι, πασπαλίζουμε φιστίκια Αιγίνης και κανέλα.

https://www.argiro.gr/recipe/ekmek-me-tsoureki/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ