Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 09/12/2021
Μπισκότα βουτύρου με σοκολάτα | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 09/12/2021

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. βούτυρο LURPAK

125 γρ. ζάχαρη

300 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.

50 γρ. κακάο

100 γρ. λιωμένη κουβερτούρα

1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να κρεμώσει καλά, περίπου για 8′.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το κακάο. Τα προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου και με χαμηλή ταχύτητα φροντίζουμε να ενωθούν όλα τα υλικά.

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 24×24 εκ., αδειάζουμε το μείγμα και το στρώνουμε καλά, πιέζοντάς το στο ταψάκι. Τρυπάμε ολόγυρα τη ζύμη με πιρούνι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς °C, στις αντιστάσεις, για περίπου 45΄, μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα. Όσο είναι ακόμη ζεστό το μπισκότο, το κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ταψάκι, αλλιώς θρυμματίζεται.

Αφού κρυώσουν τα μπισκότα, τα βουτάμε ένα ένα (το μισό μπισκότο) στη λιωμένη σοκολάτα. Τα ακουμπάμε σε σχάρα ή σε λαδόκολλα, να σφίξει η σοκολάτα.

https://www.argiro.gr/recipe/mpiskota-bouturou-me-sokolata/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ