Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 09/12/2021
Σούπα καλαμποκιού | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 09/12/2021

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. καλαμπόκι

30 γρ. βούτυρο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη

1 λίτρο ζωμό κότας

1 γλυκοπατάτα κόκκινη ψιλοκομμένη

1 κλαδάκι θυμάρι

αλάτι

πιπέρι

Για το σερβίρισμα

1 φέτα μπέικον καπνιστό

200 ml κρέμα γάλακτος

λίγη πάπρικα

λίγο σχοινόπρασο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το ροδίζουμε σε αντικολλητική κατσαρόλα μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Προσθέτουμε το βούτυρο με το λάδι και μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 4-5’ να γίνει ξανθό.

Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με κουτάλα για 1’.

Προσθέτουμε τον ζωμό ,το καλαμπόκι την γλυκοπατάτα το θυμάρι και την πάπρικα.

Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20’.

Βάζουμε την μισή σούπα στο μπλέντερ και την πολτοποιούμε. Την προσθέτουμε ξανά στην σούπα καλαμποκιού. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Πασπαλίζουμε με λίγο σχοινόπρασο. Σερβίρουμε σε μπολ κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο και λίγη πάπρικα και ισομοιράζουμε τα κομματάκια μπέικον στα μπολ.

 

https://www.argiro.gr/recipe/soupa-kalampokiou-corn-chowder/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ