Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 13/12/2021
Αγιορείτικο ψωμί με καρύδια και βερίκοκα | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 13/12/2021

ΥΛΙΚΑ

1 συσκ. ( 1 κιλό)  bread you love τ. Αγιορείτικο ΑΛΛΑΤΙΝΗ

9 γρ. ξηρή μαγιά

20 γρ. αλάτι

630 γρ. νερό

½ φλ. καρύδια

6 αποξηραμένα βερίκοκα

αποξηραμένο θυμάρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι bread you love,  το αλάτι και τη μαγιά, την οποία έχουμε διαλύσει στο νερό. Με κυκλικές κινήσεις από έξω προς τα μέσα, ζυμώνουμε με το χέρι για 5΄λεπτά περίπου μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και ελαστική. Σκεπάζουμε το μπολ με μια στεγνή και καθαρή πετσέτα και ξεκουράζουμε τη ζύμη για περίπου 20’. Στη συνέχεια ξαναζυμώνουμε για 3’ με 5’ λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και να μην κολλάει στο χέρι. Με καλά αλευρωμένα χέρια, κόβουμε τη ζύμη σε τρία ίσα μέρη και μορφοποιούμε στο σχήμα της αρεσκείας μας, καρβελάκι ή φρατζόλα. Μεταφέρουμε τα ψωμάκια σε αλευρωμένη λαμαρίνα και σκεπάζουμε με μια πετσέτα για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Πιέζουμε ελαφρώς τη ζύμη στα πλάγια και εφόσον δεν επανέρχεται το σχήμα της, τότε είναι έτοιμα για φούρνισμα. Χαράσουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι την επάνω επιφάνεια και ψήνουμε στους 200 °C στις αντιστάσεις για 45 με 50 λεπτά.

Για ζύμωμα στο μίξερ ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά σε αργή ταχύτητα και 5 λεπτά σε μέση ταχύτητα, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και να μην κολλάει στα τοιχώματα.

 

 

https://www.argiro.gr/recipe/tyropsomo-karydato/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ