Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 13/12/2021
Χούμους Bowl | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 13/12/2021

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. hummus με καραμελωμένα κρεμμύδια IFANTIS

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

1 γλυκοπατάτα κόκκινη

250 γρ. κόκκινο λάχανο

5 ντοματίνια

10 ελιές

2 κ.σ. μαϊντανό

2 κ.σ. καβουρδισμένο κουκουνάρι

λίγο ξίδι

λίγο λεμόνι

αλάτι

 

Για το σερβίρισμα

λεμόνι τέταρτα

μπούκοβο

λίγο ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5-6’.

Το βγάζουμε σε πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε την γλυκοπατάτα μέχρι να μαλακώσει ελαφρά.

Ψιλοκόβουμε το κόκκινο λάχανο το βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το λεμόνι, το ξίδι και λίγο αλάτι. Το τρίβουμε με τα χέρια να μαραθεί.

Απλώνουμε το χούμους με καραμελωμένα κρεμμύδια σε ένα πιάτο.

Γαρνίρουμε με το λάχανο, τα κρεμμύδια και την γλυκοπατάτα.

Κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια και τα προσθέτουμε μαζί με τις ελιές.

Προσθέτουμε το κουκουνάρι.

Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και σερβίρουμε με τέταρτα λεμονιού

Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

 

 

https://www.argiro.gr/recipe/vegan-hummus-bowl/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ