Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 15/12/2021
Μύδια φούρνου | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 15/12/2021

ΥΛΙΚΑ

450 γρ. μύδια ψίχα PESCANOVA

800 γρ. πατάτες

½ φλ. ελαιόλαδο

⅓ φλ. μιξ τριμμένων τυριών pasta & gratinar ARLA

2 σκ. σκόρδο

3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

ξύσμα από 1 λεμόνι

500 γρ. φρέσκιες ντομάτες

1 φλ. φρέσκα χοντρά τρίμματα ψωμιού

αλάτι

πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε πρώτα τις πατάτες και τις βράζουμε να μαλακώσουν. Αφού κρυώσουν, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε με ένα πιρούνι σε κομμάτια. Λαδώνουμε ένα ταψί και κάνουμε μία στρώση με τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα μπολ, βάζουμε τα μύδια, το λάδι, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Κάνουμε στρώση τα μύδια πάνω από τις πατάτες και τέλος κάνουμε στρώση τις ντομάτες. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο στα ψίχουλα, ανακατεύουμε και τα πασπαλίζουμε πάνω στη ντομάτα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C. Ψήνουμε για περίπου 25΄, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η κρούστα.

 

https://www.argiro.gr/recipe/mydia-sto-fourno-tragani-krousta/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ