ΥΛΙΚΑ
250 γρ. ρύζι μακρύκοκκο βρασμένο
5 λουκάνικα franka IFANTIS
200 γρ. αρακά
200 γρ. καλαμπόκι
300 γρ. μπρόκολο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
150 γρ. τυρί Havarti ARLA
Για την κρέμα
3 μεγάλα αυγά
500 ml κρέμα γάλακτος light
2 κ.σ. σχοινόπρασο
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το ρύζι και το στραγγίσουμε σε σουρωτήρι. Ψιλοκόβουμε τα λουκάνικα και τα λαχανικά.
Βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λουκάνικα, το τυρί, τον αρακά, το καλαμπόκι, το μπρόκολο και το καρότο.
Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα βάζουμε σε μικρό λαδωμένο ταψί.
Για το τελείωμα
Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ. Τα χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε την κρέμα λίγο λίγο, αλάτι, λίγο πιπέρι και το σχοινόπρασο.
Περιχύνουμε το ρύζι με τα υγρά υλικά. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °Cγια 20’
Σερβίρουμε ζεστό το ρύζι ογκρατέν με σαλάτα εποχής.