Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 16/12/2021
Σοκολατένιοι κουραμπιέδες | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 16/12/2021

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. βούτυρο LURPAK

270 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.

50 γρ. άχνη

1 βανίλια

30 γρ. κακάο

1 αυγό μεγάλο

1 πρέζα αλάτι

Για γαρνίρισμα

λίγες σταγόνες σοκολάτας

λίγα αμύγδαλα ή φιλέ αμυγδάλου

Για το τελείωμα

λίγη ζάχαρη άχνη

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με την άχνη με το μίξερ μέχρι να γίνουν κρέμα.

Προσθέτουμε τη βανίλια ,το κακάο το μεγάλο αυγό και τα χτυπάμε.

Προσθέτουμε το μισό αλεύρι.

Χτυπάμε τα υλικά με το μίξερ μέχρι να ενωθούν. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι σταδιακά ζυμώνοντας με το χέρι με απαλές κινήσεις.

Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή βουτυράτη και αφράτη. Δεν πρέπει να κολάει στα χέρια.

Αν χρειαστεί πασπαλίζουμε με λίγη έξτρα αλεύρι ώσπου η ζύμη να μην κολάει και να πλάθεται σαν πλαστελίνη.

Πλάθουμε μικρούς κουραμπιέδες σε ότι σχήμα θέλουμε.

Εναλλακτικά ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο 2 εκατοστών ανάμεσα σε αντικολλητικό χαρτί τη ζύμη και κόβουμε σε διαφορά σχήματα με κουπ πατ.

Βγαίνουν 20 κομμάτια με στρογγυλό κουπ πατ 4 εκ.

Πάνω σε κάθε κουραμπιέ ακουμπάμε σταγόνες σοκολάτας η ένα κομμάτι αμύγδαλο.

Τους αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου για 15-20’

Αφού ψηθούν τους αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά αλλιώς διαλύονται.

Κοσκινίζουμε την άχνη με λίγη βανίλια.

Τους βάζουμε σε πιατέλα που έχουμε αχνίσει με ζάχαρη άχνη και τους πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.

 

https://www.argiro.gr/recipe/monadikoi-sokolatenioi-kourampiedes/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ