Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 17/12/2021
Χοιρινές μπριζόλες με ψητά λαχανικά και κους κους | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 17/12/2021

ΥΛΙΚΑ

4 χοιρινά λεπτοκομμένα μπριζολάκια λαιμού

⅓ φλ. βαλσαμικό ξίδι

⅓ φλ. ελαιόλαδο

1 κλαδάκι δεντρολίβανο

1 κλαδάκι θυμάρι

ρίγανη αποξηραμένη

ανθός αλατιού

ανάμεικτα πιπέρια

Για τα ψητά λαχανικά

3 χρωματιστές πιπεριές

φινόκιο

κρεμμύδι

ραντίτσιο

ελαιόλαδο

Για το μαγικό κους κους

1 ½ φλ. κους κους

2 ζουμερά πορτοκάλια

¼ φλ. βαλσαμικό ξίδι

⅓ φλ. ελαιόλαδο

1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 αγγούρι με τη φλούδα σε καρεδάκια

1 ώριμο αβοκάντο σε καρεδάκια

1 ώριμο μάνγκο ψιλοκομμένο

1 ρόδι καθαρισμένο

3-4 κ.σ. αμυγδαλόψιχα λευκή

αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουμε πρώτα τη μαρινάδα. Βάζουμε σε μπολ το βαλσαμικό ξύδι, το ελαιόλαδο, τα φρέσκα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε. Κρατάμε 2 κ.σ. μαρινάδα για τα ψητά λαχανικά. Σε σακούλα τροφίμων βάζουμε τα μπριζολάκια, τα περιχύνουμε με την μαρινάδα και τα κουνάμε να πάει παντού. Κλείνουμε τη σακούλα και αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα.

Ζεσταίνουμε την γκριλιέρα και ψήνουμε τα μπριζολάκια για 5′ από την κάθε πλευρά.

Κόβουμε τις πιπεριές σε 2 κομμάτια, το φινόκιο και το κρεμμύδι σε χοντρές φέτες και το ραντίτσιο σε φύλλα. Τα αλείφουμε με τη μαρινάδα που έχουμε κρατήσει. Τα ψήνουμε σε γκριλιέρα να μαλακώνουν. Τα στήνουμε εναλλάξ σε πιατέλα.

Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και κρέμα βαλσαμικό.

 

Για το μαγικό κους κους

Βάζουμε το κους κους σε μπολ, προσθέτουμε το αγγούρι ψιλοκομμένο, το ρόδι, το αβοκάντο και το μάνγκο σε καρεδάκια, τα μυρωδικά και το αμύγδαλο και περιχύνουμε με το πορτοκαλί, το ελαιόλαδο και το βαλσαμικό ξύδι. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ρουφήξει το κους κους υγρασία από όλα τα υλικά. Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε να αφρατέψει.

 

 

https://www.argiro.gr/recipe/xoirines-mprizoles-me-psita-laxanika-talagani-kai-kous-kous/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ