Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 17/12/2021
Στρούντελ μήλου | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 17/12/2021

ΥΛΙΚΑ

5 φύλλα κρούστας

2 μέτρια μήλα καθαρισμένα

⅓ φλ. σταφίδες

2 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι

⅓ φλ. ζάχαρη

120 γρ. βούτυρο

¼ φλ. ψίχουλα ψωμιού

¼ κ.γ. κανέλα

1 πρέζα αλάτι

χυμό από ½ λεμόνι

⅓ φλ. καρύδια

 

Για το σερβίρισμα

ζάχαρη άχνη

κανέλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Βάζουμε πρώτα σε μπρίκι τις σταφίδες και περιχύνουμε με το κονιάκ.

Το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, το αποσύρουμε από την εστία και το καλύπτουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν και να φουσκώσουν. Αλέθουμε τα καρύδια. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στα 4 και κάθε τέταρτο το κόβουμε λεπτές φέτες. Τα ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού.

Λιώνουμε 1 κ.σ. από το βούτυρο και σοτάρουμε τα ψίχουλα. Πασπαλίζουμε με 1 πρέζα από την κανέλα. Τα αφήνουμε να ροδίσουν για 2-3 και τα προσθέτουμε στα μήλα καθώς επίσης και τα καρύδια και τη ζάχαρη (κρατάμε 2 κ.σ.).

Στραγγίζουμε τις σταφίδες και τις ρίχνουμε στη γέμιση. Ανακατεύουμε πολύ καλά τη γέμιση. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο για το φύλλο κρούστας.

Για το φούρνο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C. Απλώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο. Στρώνουμε επάνω 1 φύλλο κρούστας. Το βουτυρώνουμε με πινέλο και πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας. Αφού στρώσουμε τα 5 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο, αδειάζουμε τη γέμιση κατά μήκος. Κλείνουμε τα πλαϊνά του φύλλου και τυλίγουμε τη μηλόπιτα στρούντελ σε ρολό. Φροντίζουμε η ένωση των φύλλων να είναι προς τα κάτω. Αλείφουμε το στρούντελ με λίγο βούτυρο, το μεταφέρουμε με τη λαδόκολλα σε λαμαρίνα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε για 5′ και μετά αχνίζουμε με άχνη και κανέλα.

 

https://www.argiro.gr/recipe/strountel-milou/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ