Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 20/12/2021
Κάρυ με ρεβύθια και ρύζι | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 20/12/2021

ΥΛΙΚΑ

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρο

1 κ.γ. σπόρους κύμινο

1 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρυ

2 κρεμμύδια σε φέτες

1 σκ. σκόρδο

1 γλυκοπατάτα

2 πατάτες κομμένες σε μπουκιές

1 φλ. νερό από τις βρασμένες πατάτες

1 ζωμό λαχανικών «σπιτικός» KNORR

1 κόκκινη πιπεριά σε φέτες

1 πράσινη πιπεριά σε φέτες

2 φλ. βρασμένα ρεβύθια

2 κ.σ. φιστίκια κάσιους

λίγο φρέσκο τζίντζερ

400 γρ. ολόκληρα ντοματάκια

αλάτι

πιπέρι

Για το σερβίρισμα

ρύζι μπασμάτι

στραγγιστό γιαούρτι

φρέσκος κόλιανδρος

λεμόνια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το εύκολο ρύζι με κάρυ και ρεβύθια εκτός από ρεβύθια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι άλλο όσπριο μας έχει περισσέψει από το χθεσινό τραπέζι ή μίξη βρασμένων οσπρίων. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 6′-8′ να μισομαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλ. από το νερό τους.

Ζεσταίνουμε το τηγάνι και ρίχνουμε τα μπαχαρικά για 1′ να βγάλουν τα αρώματα τους. Προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι να ροδίσει, κρατάμε λίγα σοταρισμένα κρεμμύδια για το γαρνίρισμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, την πιπεριά, την γλυκοπατάτα και τις βρασμένες πατάτες και αφήνουμε να σοταριστούν για 4′-5′ ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτουμε την πάστα κάρυ, τις ντομάτες, τα όσπρια και το νερό που κρατήσαμε από τις πατάτες μαζί με το ζωμό λαχανικών. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10’ μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό η ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος. Λίγο πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα φιστίκια κάσιους και ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.

Ανακατεύουμε λίγη σάλτσα από το κάρυ λαχανικών με στραγγιστό γιαούρτι. Σερβίρουμε ρύζι μπασμάτι με κάρυ λαχανικών και περιχύνουμε με λίγη σάλτσα γιαούρτι.

Γαρνίρουμε με τα τηγανισμένα κρεμμύδια, με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και τέταρτα λεμονιού.

 

https://www.argiro.gr/recipe/eukolo-karu-me-rebuthia-kai-ruzi/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ