Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 20/12/2021
Vegetarian taquitos | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 20/12/2021

ΥΛΙΚΑ

Για την γέμιση

18 μικρές πίτες καλαμποκιού

1 κιλό γλυκοπατάτες κόκκινες

1 πρέζα κύμινο

30 γρ. ζάχαρη καστανή

30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. κουρκουμά σκόνη

10 γρ. αλάτι

1 κρόκο αυγού

λάδι για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

200 γρ. guacamole IFANTIS

150 γρ. τυρί Samsoe ΑRLA τριμμένο

75 γρ. πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη

50 γρ. κόλιανδρος ψιλοκομμένος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις κόκκινες γλυκοπατάτες και τις τυλίγουμε με αντικολλητικό́ χαρτί.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 - 190 °C για 1ώρα και 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Όταν κρυώσουν οι πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις τοποθετούμε σε μπολ.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κύμινο, τον κουρκουμά και το αλάτι.

Ομογενοποιούμε καλά.

Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τα αυγά μέχρι να γίνουν κόλλα.

Τυλίγουμε τα taquitos με 40 γρ. μείγμα σε καλαμποκίσιες πίτες και τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο. Τοποθετούμε τα taquitos σε απορροφητικό χαρτί. Βάζουμε τα taquitos σε ταψί. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί Samsoe και το βάζουμε στο γκριλ του φούρνου για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά, κόλιανδρο και guacamole.

 

https://www.argiro.gr/recipe/vegetarian-taquitos/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ