Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 21/12/2021
Αχλάδια ποσέ | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 21/12/2021

ΥΛΙΚΑ

4 αχλάδια μέτρια & σφιχτά

2 φλ. κόκκινο κρασί

¾ φλ. ζάχαρη

1 ξυλάκι κανέλας

½ στικ βανίλιας

φλούδα ½ πορτοκαλιού κομμένη σε λεπτά στικς

Για το σερβίρισμα

επιδόρπιο γάλακτος protein ARLA

φιλέ αμυγδάλου

φρέσκο δυόσμο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Επιλέγουμε αχλάδια ώριμα και σφιχτά όμοια σε μέγεθος.

Καθαρίζουμε τη φλούδα και αφήνουμε το κοτσάνι πάνω στο φρούτο.

Η κατσαρόλα που θα χρησιμοποιήσουμε για τα αχλάδια ποσέ σε κρασί, πρέπει

να είναι μικρή ίσα που να χωράει τα αχλάδια.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το κρασί τη ζάχαρη την κανέλα τη φλούδα

πορτοκαλιού και  τη βανίλια.

Αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά κι ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.

Κόβουμε μια μικρή φέτα από το κάθε αχλάδι ώστε να έχουν όλα ίδιο ύψος.

Βάζουμε τα αχλάδια όρθια στο σιρόπι με το κοτσάνι προς τα πάνω.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά τα αχλάδια για 15’.

Αναποδογυρίζουμε τα αχλάδια και σιγοβράζουμε με καπάκι για περίπου

10-15’ επιπλέον χωρίς να λιώσουν.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αναποδογυρίζουμε και πάλι τα αχλάδια μέσα

στο σιρόπι.

Αφήνουμε να σταθούν στη κατσαρόλα μέχρι να κρυώσουν τελείως περίπου για

1 ώρα.

Κατά την διάρκεια της ξεκούρασης τους τα γυρίζουμε μερικές φορές μέσα

στο σιρόπι.

Όταν κρυώσουν τα αχλάδια τα βγάζουμε με προσοχή σε πιάτο.

Αφαιρούμε σουρώνουμε το σιρόπι.

Ξαναβάζουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα και το βράζουμε για περίπου 5’

μέχρι να μειωθεί στο μισό και να μοιάζει με αραιό μέλι η σύσταση του.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Σερβίρουμε τα αχλάδια ποσέ πάνω στο επιδόρπιο γάλακτος.

Περιχύνουμε με το σιρόπι κρασιού και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.

Γαρνίρουμε λίγο δυόσμο.

 

 

https://www.argiro.gr/recipe/achladia-pose/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ