Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 22/12/2021
Χειμωνιάτικη σούπα με κεφτεδάκια & χυλοπίτες

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ & ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ         

ΥΛΙΚΑ

Για τα κεφτεδάκια

300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 κ.σ. τριμμένο κρεμμύδι

3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. σκληρό τυρί

1 αυγό

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σούπα

150 γρ. ρουμελιώτικες χυλοπίτες «το Βελούχι» ΗΛΙΟΣ

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πράσο ψιλοκομμένο

2 καρότα ψιλοκομμένα

2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα

1 κύβο βοδινού χωρίς αλάτι ΚNORR

1½ λίτρο νερό

2 ντομάτες ψιλοκομμένες

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Τον αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη σούπα.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 2 λεπτά, για να γίνουν διάφανα.

Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλερι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2΄. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. Πλάθουμε τον κιμά σε όσο πιο μικρά κεφτεδάκια μπορούμε. Βγαίνουν περίπου 25 μικρά κεφτεδάκια. Τα προσθέτουμε στη σούπα, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 10΄.

Προσθέτουμε και τις χυλοπίτες. Βράζουμε για 8΄. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ή μπολ.

 

https://www.argiro.gr/recipe/xeimoniatiki-soupa-me-keftedakia/

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ