Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 22/12/2021
Γαρίδες Τζαμπαλάγια

ΓΑΡΙΔΕΣ ΤΖΑΜΠΑΛΑΓΙΑ

 

 

ΥΛΙΚΑ

3 κ.σ. ελαιόλαδο

300 γρ. γαρίδες Ινδοειρηνικού χωρίς κέλυφος PESCANOVA

1 λουκάνικο πικάντικο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο

1 κ.σ. πελτέ

200 γρ. ντομάτεςψιλοκομμένες

1 δαφνόφυλλο

2 πρεζες ρίγανη

λίγο φρέσκο θυμάρι

1 ½ φλ. μακρύκοκκο κίτρινο ρύζι

3 φλ. ζωμό κότας ή λαχανικών

2 τρυφερά φρέσκα κρεμμύδια

λίγο ταμπάσκο

λίγο μαϊντανό

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε το λουκάνικο, το κρεμμύδι, το σέλερι και την πιπεριά σε μικρά καρέ. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Ζεσταίνουμε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το λάδι.

Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε το ψιλοκομμένο λουκάνικο το κρεμμύδι την πιπεριά το σέλερι

Σοτάρουμε για 5-6’

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον πελτέ

Σοτάρουμε για 1’ και ανακατεύουμε τα υλικά

Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες τα μυρωδικά και το δαφνόφυλλο

Προσθέτουμε τον ζωμό το αλάτι και το πιπέρι κι αφήνουμε να πάρει βράση

Προσθέτουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Μισό σκεπάζουμε τα υλικά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ,για περίπου 13’ σχεδόν μέχρι σχεδόν να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά

Ανακατεύουμε το ρύζι και προσθέτουμε τις γαρίδες.

Προσθέτουμε λίγο Tabasco.

Σε χαμηλή φωτιά μαγειρεύουμε για 4-5’ μέχρι να κοκκινίσουν οι γαρίδες.

Τέλος αφού βράσει το ρύζι αποσύρουμε από τη φωτιά ,πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και λίγο μαϊντανό.

Σκεπάζουμε το φαγητό κι αφήνουμε να σταθεί για 5’

Σερβίρουμε τις γαρίδες jambalaya αμέσως όταν ακόμα είναι ζεστές.

 

 

https://www.argiro.gr/recipe/garides-jambalaya/

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ