Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 23/12/2021
Αλμυρές μπουκιές muffin | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 23/12/2021

ΥΛΙΚΑ

 

Για τη ζύμη

160 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.

1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

½ κ.γ. αλάτι

60 γρ.(1 φλ.) mozzarella ARLA τριμμένη

50 γρ. μπλε τυρί Δανίας CASTELLO DANABLU

½ φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο

1 κ.γ. άνηθο ψιλοκομμένο

1 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 μεγάλο αυγό χτυπημένα ελαφρά

1κ.σ. ελαιόλαδο

150 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα

 

Για το topping με καπνιστό σολoμό

2 φέτες καπνιστό σολoμό κομμένο σε μπαστουνάκια

50 γρ. φρεσκο τυρί κρέμα

25 γρ. μπλε τυρί Δανίας CASTELLO DANABLU

λίγα φύλλα άνηθου

 

Για τo topping με λιαστές ντομάτες

φρεσκο τυρί κρέμα μπλε τυρί Δανίας CASTELLO DANABLU

λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

ροδέλες ελιάς

φρέσκια ρίγανη

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χρόνος ψησίματος: 12 λεπτά

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C. Θα χρησιμοποιήσουμε 36 θήκες μίνι muffins. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι σε μπολ. Προσθέτουμε το τυρί,το μπλε τυρί,  το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα μυρωδικά και τα ανακατεύουμε με κουτάλι. Κάνουμε λακκούβα στο κέντρο των υλικών. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, το τυρί κρέμα και το ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι, ίσα να ενωθούν τα υλικά. Δεν πρέπει να ανακατέψουμε πολύ. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις θήκες. Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Αφήνουμε στη φόρμα 5 λεπτά κι έπειτα τα βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

 

Για το topping με καπνιστό σολoμό


Βάζουμε στην κορυφή, τυρί κρέμα που το έχουμε ομογενοποιήσει με το μπλε τυρί, προσθέτουμε 1 κομμάτι σολομό και γαρνίρουμε με ένα κλωναράκι άνηθο.

 

 

Για τo topping με λιαστές ντομάτες


Βάζουμε στην κορυφή, τυρί κρέμα που το έχουμε ομογενοποιήσει με το μπλε τυρί,, λιαστή ντομάτα, ροδέλες ελιάς και πασπαλίζουμε με ρίγανη.

 

https://www.argiro.gr/recipe/mpoukies-mafins-gemistes/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ