Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 23/12/2021
Cheesecake με πραλίνα σοκολάτας | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 23/12/2021

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. μπισκότα τ. digestive

125 γρ. βούτυρο

115 γρ. πουράκια σοκολάτας

450 γρ. πραλίνα σοκολάτας σε θερμοκρασία δωματίου

600 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA σε θερμοκρασία δωματίου

50 γρ. άχνη ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Για το μείγμα

 

Σπάμε με τα χέρια τα μισά πουράκια σοκολάτας.

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Λιώνουμε σε σιγανή φωτιά το βούτυρο και το ρίχνουμε στα μπισκότα.

Προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι, 2 κ.σ. από τη πραλίνα και τα πουράκια.

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε φόρμα δαχτυλίδι με 23 εκ. διάμετρο.

Πιέζουμε τη βάση μπισκότου στην φόρμα.

Βάζουμε κατάψυξη για 10′.

Σε μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε την πραλίνα σοκολάτας και ανακατεύουμε με σπάτουλα.

Αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση.

Το παγώνουμε για 4 περίπου ώρες για να σφίξει στο ψυγείο.

 

https://www.argiro.gr/recipe/cheesecake-nutella/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ