ΥΛΙΚΑ
2 σαλάτες πανδαισία ΦΡΕΣΚΟΥΛΗΣ
1 πράσινο μήλο με τη φλούδα του (κομμένο σε λεπτές φέτες)
1 κόκκινο μήλο με τη φλούδα του (κομμένο σε λεπτές φέτες)
6 φέτες prosciutto IFANTIS
100 γρ. μανούρι
½ φλ. κράνμπερις
1 ρόδι καθαρισμένο
Για το ντρέσινγκ
⅓ φλ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μέλι
2 κ.σ. μηλόξιδο
2 κ.σ. χυμό ρόδι
αλάτι
πιπέρι
Για τα καραμελωμένα καρύδια
1 φλ. καρύδια (πεταλούδα - μισά καρύδια)
3 κ.σ ζάχαρη
ανθό αλατιού
λίγο πιπέρι καγιέν
λίγη πάπρικα καπνιστή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα καραμελωμένα καρύδια
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε τα καρύδια και τα αφήνουμε να ζεσταθούν και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Προσθέτουμε και την ζάχαρη . Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά αφήνουμε τη ζάχαρη να λιώσει και καλύψει ολόγυρα τα καρύδια . Όταν λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε τα μπαχαρικά. ανακατεύοντας τα υλικά με λαδωμένο κουτάλι.
Πρέπει κάθε καρύδι να ντυθεί με καραμέλα χωρίς να πάρει πολύ χρώμα η καραμέλα. Γι ’αυτό όλα πρέπει να γίνουν με γρήγορες κινήσεις.
Βγάζουμε τα καραμελωμένα καρύδια σε αντικολλητικό χαρτί ή επιφάνεια σιλικόνης. Πασπαλίζουμε με πιπέρι καγιέν, πάπρικα και ανθό αλατιού. Αφήνουμε να κρυώσουν κει να σταθεροποιηθεί η καραμέλα.
Για τη σαλάτα
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα σε ανοιχτή πιατέλα. Απλώνουμε πρώτα τα φύλλα σαλάτας, βάζουμε τα φρούτα κομμένα σε λεπτές φέτες
Προσθέτουμε τα cranberries και το ρόδι
Τέλος προσθέτουμε τα καραμελωμένα καρύδια και το τυρί.
Για το ντρέσινγκ
Βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ στον πολυκόπτη. Τα ανακατεύουμε και περιχύνουμε τη σαλάτα τελευταία στιγμή. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
https://www.argiro.gr/recipe/salata-me-karamelomena-karydia/