Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 24/12/2021
Γλυκό με κάστανο και σοκολάτα | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 24/12/2021

ΥΛΙΚΑ

125 γρ. σοκολατα 60%

125 γρ. βούτυρο

500 γρ. κρέμα κάστανου

4 αυγά

20 γρ. ρούμι ή κονιάκ

ξύσμα από ½ πορτοκάλι

2 πρεζες αλάτι

Για το σερβίρισμα

κρέμα γάλακτος 36% ARLA

κόκκινα φρούτα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 °Cστον αέρα. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους σε δυο μπολ.

Βουτυρώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στην βάση μίας φόρμας

δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση 22 εκ.

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τη σοκολάτα και  το βούτυρο.

Τα βάζουμε σε μπολ για μπενμαρι.

Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν ανακατεύοντας μερικές φορές.

Αφήνουμε το μίγμα σοκολάτας για 5’ στο πλάι να γίνει χλιαρό.

Όταν κρυώσει ελαφρά προσθέτουμε μέσα την κρέμα κάστανο,το ρούμι, το ξύσμα

πορτοκαλιού  και τους κρόκους. Με σύρμα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν

τα υλικά.

Βάζουμε τα ασπράδια με το αλάτι σε ένα μπολ.

Με μίξερ χειρός χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα  μέχρι να σχηματιστούν

κορυφές που στέκονται.

Ρίχνουμε 2 γεμάτες κουταλιές μαρέγκα στο κέικ κάστανο

σοκολάτα.Ανακατεύουμε με σταυρωτές απαλές  κινήσεις με μαλακή σπάτουλα,μέχρι να αραιώσει το  μείγμα.

Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και αναδιπλώνουμε το μείγμα μέχρι να

χαθεί η μαρέγκα στη σοκολάτα.

Αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να

σταθεροποιηθεί.

Αφήνουμε στην φόρμα το κέικ κάστανο σοκολάτα μέχρι να κρυώσει τελείως

Ξεφορμάρουμε το κέικ κάστανο και κόβουμε σε κομμάτια.

Σερβίρουμε με χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή και κόκκινα φρούτα.

Αχνίζουμε ελαφρά με λίγη άχνη πριν σερβίρουμε.

 

https://www.argiro.gr/recipe/glyko-kastano-me-sokolata/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ