Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 28/12/2021
Χοιρινό κρασάτο με πρασοσέλινο

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ

 

ΥΛΙΚΑ

1½ κιλό χοιρινό από μπούτι κομμένο σε μερίδες

1½ κιλό πράσα κομμένα σε κομμάτια των 5 εκ.

1 μάτσο σέλινο

1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί

400 γρ. ντοματάκιακονκασέ

1 κύβο λαχανικών χωρίς αλάτι KNORR

½ φλ. ελαιόλαδο

νερό

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τις μερίδες κρέατος απ’ όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών χωρίς αλάτι, 1 ποτήρι νερό και σκεπάζουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 45΄, μέχρι να μισογίνει το χοιρινό.

Τότε, προσθέτουμε τα πράσα σε κομμάτια, τα ντοματάκια και το σέλινο. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα του φαγητού για περίπου μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το χοιρινό και να μείνει με λίγη, αλλά μελωμένη σάλτσα.

 

 

https://www.argiro.gr/recipe/xoirino-krasato-me-prasoselino/

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ