Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 29/12/2021
Κοτόπουλο με μοτσαρέλα και ντομάτα

ΥΛΙΚΑ

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα

2 ντομάτες μέτριες (8 ροδέλες )

8 κ.σ. πέστο βασιλικού

8 κ.σ. mozzarella ARLA

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1σφηνάκι λευκό κρασί

1 σκ. σκόρδο

2 πίτες σουβλάκι

αλάτι

πιπέρι

Για γαρνίρισμα

φύλλα βασιλικού 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου.

Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με την σκελίδα σκόρδου και  σοτάρουμε τα φιλέτα  για 1 λεπτό σε κάθε πλευρά . Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Σε πυρέξ στρώνουμε τα φιλέτα και περιχύνουμε με τους χυμούς από το τηγάνι.

Στρώνουμε επάνω σε κάθε φιλέτο  δύο κουταλιές πέστο, επάνω δύο ροδέλες ντομάτας και καλύπτουμε με τριμμένη μοτσαρέλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 20-30 λεπτά.

Σερβίρουμε επάνω σε κομμάτια πίτας κομμένα τριγωνάκια ή τσιπς πατάτας και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.

 

https://www.argiro.gr/recipe/kotopoulo-me-motsarela-pesto-vasilikou-kai-ntomata/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ