Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 30/12/2021
Γιορτινά αλμυρά τρουφάκια

ΥΛΙΚΑ

100 γρ. σαλάμι αέρος με επικάλυψη παρμεζάνας IFANTIS

350 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα

1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού σύκο KALAMATA PAPADIMITRIOU

 

Για τη γαρνιτούρα

2 κ.σ. χοντροκοπανισμένα πολύχρωμα πιπέρια

2 κ.σ. φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο

2 κ.σ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη

 

Για το σερβίρισμα

κράκερ

κριτσίνια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μικρό τηγάνι.
  • Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2΄-3΄ να γίνουν διάφανα.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Βάζουμε σε μπολ το φρέσκο τυρί.
  • Προσθέτουμε το σαλάμι ψιλοκομμένο στο multi, τα σοταρισμένα κρεμμύδια, την κρέμα βαλσαμικούκαι τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

 

Καλύτερα είναι να τα ζυμώσουμε με το χέρι.

  • Πλάθουμε μικρά μπαλάκια τυριού και τα κυλάμε λίγα στα πιπέρια, λίγα στο φυστίκι και λίγα στο καρύδι.
  • Τα σερβίρουμε με κράκερ, κριτσίνια ή φρυγανισμένη μπαγκέτα.

 

https://www.argiro.gr/recipe/almura-troufakia/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ