Συνταγές Ψυχής | Οδοιπορικό Μετέωρα & Τρίκαλα - 23/05/2021

Οι Συνταγές Ψυχής και η Ελένη Ψυχούλη σε ένα μαγευτικό οδοιπορικό από τα απόκοσμα Μετέωρα στα πανέμορφα Τρίκαλα.

Η Ελένη, μετά από μια διαδρομή στις πιο εντυπωσιακές κορυφές των Μετεώρων, αναζητά την περιοχή που κρύβεται πίσω από τα τουριστικά μονοπάτια της Καλαμπάκας. Συναντά τον Γιώργο, που μοιράζεται μαζί της τις χαρές της αναρρίχησης, και φτάνει σε ένα παλιό βυζαντινό μοναστήρι που δεσπόζει σε έναν μοναδικό βράχο. Σ’ αυτό το υπέροχο τοπίο με τους βραχώδεις σχηματισμούς ετοιμάζει απολαυστικά pancakes.

Στο πιο παλιό εργαστήρι της περιοχής, παρακολουθεί τον Διονύση να φτιάχνει παραδοσιακό χαλβά Τρικάλων, που χρειάζεται απλά υλικά και "ένα γλυκό χέρι" και ξεκινά για το Αγιόφυλλο, όπου μαζί με την Παρθένα ετοιμάζουν λαχταριστή γαλατόπιτα.

Στο τέλος της σημερινής διαδρομής είναι τα Τρίκαλα, με το Κάστρο, την Παλιά Πόλη, το ποτάμι και όλα αυτά που μπλέκονται σε μια νοσταλγική ξενάγηση στην πόλη που είναι φτιαγμένη από μουσική και ιστορία. Καταλήγει σε έναν κρεοπώλη, που της αποκαλύπτει τα μυστικά του ντόπιου λουκάνικου, που λατρεύει η γαστρονομική παράδοση της πόλης. Με φόντο τα γραφικά στενάκια των Μανάβικων και βασικό συστατικό αυτό το λουκάνικο, η Ελένη μαζί με τον Αντώνη ετοιμάζουν την πιο απλή, αλλά πεντανόστιμη μακαρονάδα.

«Συνταγές Ψυχής» με την Ελένη Ψυχούλη

Ένα ταξίδι ζωής, γεμάτο χρώματα, νοστιμιά και αισιοδοξία!