Ναυαγοί Στο Νησί Της Περιπέτειας

Ναυαγοί Στο Νησί Της Περιπέτειας

1ος κύκλος

Κάθε άνθρωπος που νιώθει έστω και λίγο την έλξη της περιπέτειας έχει αναρωτηθεί αν θα μπορούσε να επιβιώσει ως ναυαγός σε ένα ακατοίκητο νησί. Αν όμως έπρεπε να το κάνουν στ’ αλήθεια, πόσοι θα μπορούσαν να τα καταφέρουν; Και αν δεν είχαν κανέναν να τους βοηθήσει, θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις;

Ο  Bear Grylls, ειδικός της επιβίωσης και γνωστός από τη σούπερ δημοφιλή σειρά εκπομπών του, «Man VS Wild», σχεδίασε το τέλειο πείραμα για να αποδείξει αν ο σύγχρονος άνθρωπος είναι αρκετά δυνατός και έξυπνος για να επιβιώσει μακριά από τις ανέσεις του πολιτισμού.  Μια ομάδα από 13 ανθρώπους της διπλανής πόρτας θα προσγειωθούν σε ένα απομονωμένο ακατοίκητο νησί, όπου θα πρέπει να επιβιώσουν για έναν μήνα ολομόναχοι, με μόνο τους εφόδιο κάποια απολύτως απαραίτητα εργαλεία. Το νησί μπορεί να μοιάζει με παράδεισο, όμως οι προκλήσεις που κρύβονται πίσω από τις ειδυλλιακές παραλίες του δεν είναι για όλους. Θα μπορέσουν να επιβιώσουν χωρίς τις ευκολίες της τεχνολογίας και να έρθουν σε επαφή με την κρυμμένη εσωτερική τους δύναμη επιβίωσης; Οι ίδιοι οι παίκτες θα κινηματογραφήσουν την εμπειρία τους λεπτό – λεπτό. Αυτή είναι η ιστορία τους, με τα δικά τους λόγια.

Ο πρώτος κύκλος της εκπομπής γυρίστηκε σ’ ένα ακατοίκητο νησί του Ειρηνικού Ωκεανού, το Isla Gibraleón κοντά στον Παναμά. Κάθε επεισόδιό της προσέλκυσε τουλάχιστον 3 εκατομμύρια τηλεθεατές κατά μέσο όρο, ενώ όταν ανακοινώθηκε η πρόθεση του Bear Grylls να προχωρήσει και σε δεύτερο κύκλο, οι ενδιαφερόμενοι που έσπευσαν να στείλουν αίτηση συμμετοχής έφτασαν τους 40.000 την πρώτη μόνο μέρα. 

Το 2015 η εκπομπή κέρδισε βραβείο Bafta στην κατηγορία τηλεοπτικού Reality.