1821: Οι Ήρωες

1821: Οι Ήρωες

Σεζόν 2021 - 2022

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

H νέα σειρά δραματοποιημένων ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ που θα αποτελέσει το επιστέγασμα των εορτασμών των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Μια ξεχωριστή τηλεοπτική πρόταση που θα ολοκληρωθεί σε έξι επεισόδια, με κινηματογραφική οπτική, άρτια τεκμηρίωση, υψηλή αισθητική και σπουδαίους συντελεστές μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Το κορυφαίο γεγονός της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας ξεδιπλώνεται μέσα από τα μάτια των ηρώων. Τα εμβληματικά πρόσωπα της Ελληνικής Επανάστασης, η πορεία της ζωής τους, η συμμετοχή και η προσφορά τους στον αγώνα. Ιστορικοί-ομιλητές παρουσιάζουν και αναλύουν το γενικό ιστορικό πλαίσιο στα χρόνια της Επανάστασης του 1821 και αναλύουν πτυχές της προσωπικότητας του εκάστοτε ήρωα.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφουν η Ανιές Σκλάβου και ο Στέλιος Τατάκης και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε κατά σειρά εμφάνισης τους: Λεωνίδα Κακούρη, Αργύρη Πανταζάρα, Θεοφανία Παπαθωμά, Ερρίκο Λίτση, Ιφιγένεια Καραμήτρου, Αντώνη Καραθανασόπουλο και Σπύρο Σταμούλη.

Τη μουσική επένδυση της σειράς υπογράφει ο πιο επιτυχημένος συνθέτης της γενιάς του, Φοίβος. Η Εκτέλεση Παραγωγής είναι της JK Productions.